Hei, ystävä!

Velvollisuutemme on kysyä jokaiselta sisääntulevalta paperit. Olethan täysi-ikäinen?

Kyllä
En

Moi, mitä etsit?

search

Parhaat boolit juhliin - 10 helppoa ohjetta!

Juoma ja ruoka, Ruoka ja juoma

Juhlien juomatarjoilussa boolit ovat pelastus. Kerralla kulhollinen kylmää juomaa, joka on helppo koristella näyttäväksi erilaisilla jääpaloilla, kukilla, hedelmillä ja marjoilla. Nappaa ideat ja sekoita herkkuboolisi!

Booli on suuren seurueen juhlissa juomatarjoilujen ehdoton ykkönen: helppo valmistaa kerralla iso erä, boolia voi varioida maun mukaan loputtomiin ja kemuissa kenenkään ei tarvitse keskittyä tarjoiluun, kun jokainen vieras pitää huolta omasta lasistaan.

Booliohjeet: muista nämä niksit

  • Viilennä ainekset hyvin ennen boolin sekoitusta
  • Suosi isoja jääpaloja, sillä ne kestävät pieniä pidempään sulamatta.
  • Jos teet pieniä jääpaloja, niihin kannattaa käyttää samaa mehua tai viiniä, jotka boolissakin on. Näin palat eivät sulaessaan laimenna juomaa.
  • Boolin koristeeksi sopivat esimerkiksi hedelmät, marjat, yrtit ja syötävät kukat. Valitse boolin koristeet juoman värien ja makujen mukaan: esimerkiksi punaiseen booliin marjoja, vaaleaan sitrushedelmiä.
  • Varaa boolia 2–3 annosta per henki. Yksi annos on 1–2 dl.

Viiniboolin peruspohja

Boolin peruspohja on helppo, ja sitä muuntelemalla saat boolista omaan makuun, sesongin hedelmiin ja marjoihin sekä juhlan teemaan sopivan.

Resepti

Vaalea viinibooli

Viiniboolit ovat matala-alkoholisia, sillä viiniin sekoitetaan alkoholittomia juomia.

0,75 l valkoviiniä 0,5 l sitruunalimonadia, ginger alea tai kivennäisvettä 1–3 dl makeaa vaaleaa mehua (esim. seljankukka-, raparperi- tai omenamehua) tai vaaleaa siirappia tai sokerilientä koristeeksi sitrushedelmiä siivuina
  • Sekoita ensin viini ja limonadi tai kivennäisvesi.

  • Lisää viimeiseksi mehu, joka tuo boolin makeutta.

  • Annostele mehua sen mukaan, kuinka makean juoman haluat.

Boolit: koristele näyttävillä jääpaloilla

Koska booli on pöydässä pitkään, olennainen osa sitä ovat jäät. Jääpalat voivat kuitenkin olla kaikkea muutakin kuin niitä perinteisiä pieniä vedestä jäädytettyjä kuutioita.

Ensinnäkin boolijäiden suhteen isompi on parempi, jotta ne kestävät pitkään sulamatta. Toiseksi jääpalat kannattaa tehdä samoista aineista kuin boolissakin on käytetty. Näin jäät eivät sulaessaan laimenna boolia. Ja sitten se ulkonäkö: erilaisilla jäillä juhlajuoma on helppo koristella näyttäväksi.

  • Isoja jääpaloja voi tehdä esimerkiksi kakku- tai muffinssivuoissa tai pakasterasioissa. Etenkin kakkuvuokaan tehty jääkranssi on upea koriste boolimaljassa!
  • Käytä syötäviä kukkia: upota jääpalamuottiin nesteen joukkoon kukkia, yrttejä, hedelmiä tai marjoja.
  • Leikittele muodoilla. Jääpalamuotteja saa monissa eri muodoissa. Esimerkiksi pallon mallisiin jääpaloihin sopii hauskasti sisälle marjat.
  • Jäiset marjat ja hedelmät toimivat jääpalan tapaan juoman viilentäjänä. Niitä voi myös pujottaa tikkuihin ja jäädyttää ”vartaina”, jolloin kukin juhlija voi ottaa lasiinsa jäisen marjavartaan.

Boolit kesäjuhliin

Kesäinen kuohuviinibooli

Alkukesän raikas kuohuviinibooli sekoitetaan sesongin herkusta raparperista, limestä, sitruunalimonadista ja kuohuviinistä. Kirpsakan makea booli koristellaan rennosti raparperin varsilla ja kurkkusuikaleilla.

→ Katso kuohuviini-raparperiboolin teko-ohje ja video tästä.

Juhlava valmistujaisbooli

Trendikäs ja tyylikäs valmistujaisbooli syntyy seljankukkamehusta, verigreipistä ja Freixenet Prosecco Extra Dry -kuohuviinistä. Timjami antaa juomalle vielä lisää luonnetta. Koristeeksi seljankukkabooli saa verigreipinlohkoja ja timjaminoksia.

→ Seljankukkaboolin ohjeen löydät täältä.

Kukilla koristeltu booli

Kesäjuhlissa kattauksen ehdoton kuningatar on kuohuva kukkabooli. Pommacia, Freixenet Sparkling -kuohuviinijuomaa, mustikkamehutiivistettä, vadelmia ja vaahterasiirappia – ja koristeena upea kukkaseppele, joka takuulla jää juhlijoiden mieliin.

→ Kukkaboolin reseptin ja ohjeet kranssin tekoon löydät täältä.

Alkoholittomat boolit

Alkoholiton Pommac-booli

Kesäisen keltainen alkoholiton booli syntyy juhlajuomien klassikosta Pommacista, omenatäysmehusta ja persikkasoseesta. Hedelmäisen boolin kruununa on jättijääpala, jonka sekaan on upotettu hedelmiä ja marjoja.

→ Katso Pommac-boolin teko-ohje ja video tästä.

Alkoholiton ananas-limebooli

Jos kaipaat boolisi tropiikin makuja, vastaus on alkoholiton ananas-limebooli. Virkistävä ja hedelmäinen maku syntyy Hartwall Jaffa Ananas Sokeriton -limonadista, kirpsakasta limen mehusta ja Hartwall Vichy Originalista.

→ Ananas-limeboolin reseptin löydät täältä.

Hedelmätornado

Lastenjuhlien hitti on hedelmätornado. Vadelmaa ja vesimelonia niin Jaffana, mehuna kuin marjoina ja hedelminä. Ja hauskinta juomassa on sen tarjoilutapa: kauhalla pyöräytetty kierre boolimaljaan ja suloiset hedelmätikut laseihin.

→ Katso hauskan hedelmätornadon resepti tästä.

Hartwall VIP – Suomen kuplivin yhteisö

Hartwall VIP-klubin jäsenenä pääset juoma-alan sisäpiiriin: saat kuumimmat juomatrendit suoraan sähköpostiisi, osallistut automaattisesti kuukausittaisiin arvontoihin ja saat virkistäviä etuja. Sinulla on myös mahdollisuus vaikuttaa siihen, mitä suomalaiset tulevaisuudessa juovat!